Halloumi- och dragongryta med syrade morötter
Löpefri

Halloumi- och dragongryta med syrade morötter

Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
722 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala morötter. Fortsätt sedan skala långa remsor och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt.
Tärna halloumi och zucchini. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg på ett fat och spara pannan.
Hetta upp lite mer olivolja i pannan och stek zucchini, lök och vitlök ca 2 min, tills zucchinin fått lite färg. 
Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, torkad dragon och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 1 min. Rör ner halloumin och dijonsenap. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera halloumi- och dragongryta med basmatiris, syrade morötter och mixsallad. 
Smaklig måltid!