Löpefri
Halloumi- och dragongryta med syrade morötter
Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
Halloumi
200 g
Zucchini
½ st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 dl
Torkad dragon
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Dijonsenap
½ msk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 722 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala morötter. Fortsätt sedan skala långa remsor och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt.
Tärna halloumi och zucchini. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg på ett fat och spara pannan.
Hetta upp lite mer olivolja i pannan och stek zucchini, lök och vitlök ca 2 min, tills zucchinin fått lite färg.
Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, torkad dragon och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 1 min. Rör ner halloumin och dijonsenap. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera halloumi- och dragongryta med basmatiris, syrade morötter och mixsallad.
Smaklig måltid!