Laktosfri
Grönsakswok med stekt ägg, jordnötter, koriander och lime
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- japansk soja
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Olja
Ägg
2 st
Äggnudlar
½ förp
Jordnötter
60 g
Lime
½ st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Blanda japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och flytande honung i en skål.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla röd paprika. Klyfta bananschalottenlök tunt. Finhacka röd chili. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och woka broccoli, paprika och lök ca 3 min.
Tillsätt chili, ingefära, vitlök och hälften av woksåsen. Woka ytterligare ca 1 min. Blanda med nudlarna och resten av woksåsen.
Grovhacka jordnötter. Klyfta lime. Toppa grönsakswoken med stekt ägg, jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!