Grönsakswok med stekt ägg, jordnötter, koriander och lime
Laktosfri

Grönsakswok med stekt ägg, jordnötter, koriander och lime

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • japansk soja
  • olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Olja
Ägg
2 st
(Ägg)
Äggnudlar
½ förp
(Gluten, Ägg)
Jordnötter
60 g
(Jordnötter)
Lime
½ st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
639 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
 Blanda japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och flytande honung i en skål.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla röd paprika. Klyfta bananschalottenlök tunt. Finhacka röd chili. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och woka broccoli, paprika och lök ca 3 min.
Tillsätt chili, ingefära, vitlök och hälften av woksåsen. Woka ytterligare ca 1 min. Blanda med nudlarna och resten av woksåsen.
Grovhacka jordnötter. Klyfta lime. Toppa grönsakswoken med stekt ägg, jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!