Grönsakssoppa med örtolja, ägghalvor och surdegsbaguette

Grönsakssoppa med örtolja, ägghalvor och surdegsbaguette

3.62 (689)
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Morötter
150 g
Bakpotatis
1 st
Vitkål
250 g
Olja
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Grädde
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
1 st
Babyspenat
1 förp
Olja
1 msk
Vatten
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette lagom till servering.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg försiktigt ner ägg och koka i ca 8 min. Spola sedan kallt.
Skala och slanta morötter. Skala och tärna bakpotatis. Strimla vitkål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs morötter och potatis ca 3 min. Tillsätt torkad timjan, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min, tills potatisen känns mjuk. Tillsätt grädde och vitkål. Sjud ytterligare ca 2 min. 
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen. Grovhacka babyspenat och lägg i en mixerbunke. Tillsätt neutral olja, vatten, pressad vitlök och citronskal. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och pressad saft från halva citronen (ca ½ msk).
Skala och dela äggen.
Smaka av soppan med lite pressad citronsaft. Toppa med örtolja och ägghalvor. Servera med varm surdegsbaguette!
Smaklig måltid!