Grillkryddad kyckling med bulgursallad
20-30

Grillkryddad kyckling med bulgursallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger

Grillkryddad kyckling

Kycklingfilé
300 g
Three spices
½ påse
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt

Tillbehör

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Grillkryddad kyckling: Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i en bunke och krydda med salt, three spices, persillade och olivolja. Gnid in kryddorna ordentligt och lägg över kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
  4. Bulgursallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt. Toppa bulgursalladen med hackad persilja.
  5. Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.