Grillade turkiska biffar med dill- och gurksallad, haydari och citron
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- vitlök
Bulgur
125 g
Citronzest
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Dill
10 g
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Dill
10 g
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Olivolja
Citronsaft
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 562 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen! Om ni inte grillar, värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet. Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, finrivet citronskal, salt, spiskummin, torkad oregano och nötfärs i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min.
Finhacka dill och vitlök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och salt.
Tärna tomat och gurka. Finhacka schalottenlök. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med salt, chili flakes, olivolja och ca 1 msk pressad citronsaft.
Forma färsen till 4 järpar. Grilla eller stek järparna ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme på grillen eller lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera grillade turkiska järpar med bulgur, dill- och gurksallad och haydari.
Smaklig måltid!