Grillade kycklingspett med coleslaw smaksatt med dragon och rostad vitlök
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grillspett
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Bulgur
125 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Matyoghurt
1 ½ dl
Citron
1 st
Torkad dragon
1 msk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitkål
150 g
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
2 tsk
Grillspett
4 st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 567 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla, tänd grillen.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Bryn pressad vitlök i en liten kastrull med olivolja tills vitlöken är gyllenbrun. Häll över i en bunke och blanda med matyoghurt, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finstrimla vitkål och finriv det yttersta skalet från citronen. Blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
Blanda pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan, salt, svartpeppar, olivolja och pressad saft från den använda citronen i en rymlig bunke. Skär kycklingfilé på längden till 2 bitar per filé. Blanda ner i marinaden och låt marinera minst 10 min.
Klyfta tomaterna och finhacka schalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla (eller stek i en stekpanna med olivolja) grillspetten 3-4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillade kycklingspett med dragon- och rostad vitlöksslaw, bulgur och tomatsallad.
Smaklig måltid!