Grillade kalkonspett med rostad färskpotatis
Utan gluten

Grillade kalkonspett med rostad färskpotatis

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • grillspett
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Färskpotatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Grillspett
4 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tunnskivad kalkon
300 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ msk
Morot
1 st
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
533 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om du vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Blötlägg 4 grillspett av trä.
Klyfta färskpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min. 
Blanda pressad vitlök, torkad dragon, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Dela tunnskivad kalkon i bitar och vänd ner i bunken.
Trä upp kalkonköttet på grillspett. Grilla spetten runt om ca 10 min, eller lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa saften av citronen och blanda med citronskal, pressad vitlök, olivolja och flytande honung i en liten skål.
 Hyvla långa remsor av morot och gurka. Blanda med citrondressingen, eller servera i separata skålar.
Servera grillade kalkonspett med rostad färskpotatis, citronsallad och en klick matyoghurt. 
Smaklig måltid!