Utan gluten
Grillade kalkonspett med rostad färskpotatis
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grillspett
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Färskpotatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Grillspett
4 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tunnskivad kalkon
300 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ msk
Morot
1 st
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Blötlägg 4 grillspett av trä.
Klyfta färskpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min.
Blanda pressad vitlök, torkad dragon, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Dela tunnskivad kalkon i bitar och vänd ner i bunken.
Trä upp kalkonköttet på grillspett. Grilla spetten runt om ca 10 min, eller lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa saften av citronen och blanda med citronskal, pressad vitlök, olivolja och flytande honung i en liten skål.
Hyvla långa remsor av morot och gurka. Blanda med citrondressingen, eller servera i separata skålar.
Servera grillade kalkonspett med rostad färskpotatis, citronsallad och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!