Utan gluten
Grillad kycklingfilé med tropisk mangodipp och ananas
3.96 (70)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Färskpotatis
450 g
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Mango chutney
⅓ burk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Ananas
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Hetare dippsås - tillsätt lite chili flakes eller sambal oelek till såsen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd även grillen.
Halvera färskpotatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda matyoghurt och mango chutney i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela ananas i mindre bitar. Lägg upp i en skål.
Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla kycklingen eller stek den i olivolja i en stekpanna, ca 5 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nygrillad kyckling med tropisk mangodipp, ugnsrostad färskpotatis och ananas.
Smaklig måltid!