Grillad kycklingfilé med tropisk mangodipp och ananas
Utan gluten

Grillad kycklingfilé med tropisk mangodipp och ananas

3.96 (70)
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Färskpotatis
450 g
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
⅓ burk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Ananas
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Hetare dippsås - tillsätt lite chili flakes eller sambal oelek till såsen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd även grillen.
Halvera färskpotatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda matyoghurt och mango chutney i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela ananas i mindre bitar. Lägg upp i en skål.
Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla kycklingen eller stek den i olivolja i en stekpanna, ca 5 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nygrillad kyckling med tropisk mangodipp, ugnsrostad färskpotatis och ananas.
Smaklig måltid!