Grillad kyckling med ratatouille, bearnaisesmör och ruccola
Laktosfri

Grillad kyckling med ratatouille, bearnaisesmör och ruccola

Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör, rumsvarmt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 ½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ msk finhackad rödlök
Smör, rumsvarmt
30 g
(Mjölk)
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
¾ krm
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Tärna zucchini och röd paprika. Finhacka hela rödlöken men lägg undan ca ½ msk till bearnaisesmöret. Hetta upp olivolja i en traktörpanna eller rymlig kastrull. Fräs zucchini, paprika, rödlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, torkad timjan, rödvinsvinäger, flytande honung och vatten. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg finhackad rödlök i en skål. Tillsätt smör, torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
 Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med ratatouille, bearnaisesmör, ruccola och bulgur.
Smaklig måltid!