Grillad kyckling med choronsmör, mâchesallad och smashad potatis
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Grillad kyckling med choronsmör

mâchesallad och smashad potatis
4.02 (548)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • rumstempererat smör
  • salt
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Bananschalottenlök
½ st
Tomatpuré
¼ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Rumstempererat smör
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Tomat
1 st
Mâchesallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala morötter och skär i ca 3 cm tjocka stubbar. Koka potatis och morot ca 15 min i lättsaltat vatten. Häll av och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krossa potatis och morot lätt med en potatisstöt. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, tills rotfrukterna fått fin färg.
 Finhacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca ½ min. Tillsätt rödvinsvinäger och torkad dragon, låt vätskan koka bort. Lägg över i en skål och låt svalna. Blanda ihop lökfräset med rumstempererat smör. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en grillpanna och grilla eller stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och laga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finhacka schalottenlök och tärna tomat. Blanda ner i salladsskålen tillsammans med mâchesallad.
Servera grillad kyckling med choronsmör, rostade rotfrukter och mâchesallad.
Smaklig måltid!