Utan gluten
Laktosfri
Grillad kalkon med rotselleribearnaise
rostad potatis och tomatsallad och persiljesalladNytt recept
Under 50 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Rotselleri
150 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Rotselleri
50 g
Smör
30 g
Äggula
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
1 msk
Torkad dragon
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tunnskivad kalkon
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta småpotatis. Skär rotselleri i ungefär lika stora bitar som potatisen. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och koka rotselleri mjuk i lättsaltat vatten. Häll av rotsellerin och lägg i en mixerbunke tillsammans med smör, äggula, vitvinsvinäger, vatten och torkad dragon. Mixa helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Plocka bladen från bladpersiljan. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Krydda tunnskivad kalkon med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek eller grilla kalkonen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nygrillad kalkon med rotselleribearnaise, rostad potatis och rotselleri samt tomatsallad.
Smaklig måltid!