Grillad fläskkotlett med chimichurri, paprikarostad potatis och färsklök
Utan gluten
Laktosfri

Grillad fläskkotlett med chimichurri, paprikarostad potatis och färsklök

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • socker
    • svartpeppar
    Färskpotatis
    400 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Paprikapulver
    1 tsk
    Zucchini
    ½ st
    Färsklök
    1 knippe
    Bladpersilja
    20 g
    Torkad oregano
    2 tsk
    Chili flakes
    2 krm
    Vitlök
    1-2 klyfta
    Olivolja
    2 msk
    Rödvinsvinäger
    1 msk
    Salt
    2 krm
    Svartpeppar
    Socker
    1 krm
    Fläskkotlett
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Paprikapulver
    1 tsk
    Torkad oregano
    1 tsk
    Olivolja
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    550 kcal
    Fett:
    25 g
    Kolhydrater:
    46 g
    Protein:
    35 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Om du inte vill grilla, rosta grönsakerna tillsammans med potatisen i ugnen.

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
     Dela färskpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk. Skär zucchini i skivor och dela färsklök på längden. Blanda grönsakerna med lite olivolja och salt. Grilla grönsakerna mjuka på grillen när du grillar köttet (se tips!). Blanda ihop den rostade potatisen med de grillade grönsakerna.
    Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda ner torkad oregano, chili flakes, pressad vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar och socker.
     Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och krydda med salt, nymald svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano. Smörj in köttet med lite olivolja och grilla (eller stek) ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    Servera grillad fläskkotlett med paprikarostad potatis, grillade grönsaker och chimichurri.
    Smaklig måltid!