Utan gluten
Laktosfri
Grillad fläskkotlett med chimichurri, paprikarostad potatis och färsklök
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
Färskpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Paprikapulver
1 tsk
Zucchini
½ st
Färsklök
1 knippe
Bladpersilja
20 g
Torkad oregano
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1-2 klyfta
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Socker
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 550 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du inte vill grilla, rosta grönsakerna tillsammans med potatisen i ugnen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
Dela färskpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk. Skär zucchini i skivor och dela färsklök på längden. Blanda grönsakerna med lite olivolja och salt. Grilla grönsakerna mjuka på grillen när du grillar köttet (se tips!). Blanda ihop den rostade potatisen med de grillade grönsakerna.
Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda ner torkad oregano, chili flakes, pressad vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar och socker.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och krydda med salt, nymald svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano. Smörj in köttet med lite olivolja och grilla (eller stek) ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad fläskkotlett med paprikarostad potatis, grillade grönsaker och chimichurri.
Smaklig måltid!