Gräddig salviakyckling med pappardelle och ruccola

Gräddig salviakyckling med pappardelle och ruccola

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Pappardelle
180 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
59 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Dela fänkål och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt. Tärna bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda köttet med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 4 min, lägg över på ett fat. Spara grytan.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite smör i den använda stekgrytan. Fräs fänkål och lök på medelvärme ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 3 min. 
Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera gräddig salviakyckling med nykokt pappardelle och ruccola.
Smaklig måltid!