Gräddig salviakyckling med pappardelle och ruccola
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
¾ dl
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Pappardelle
180 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 59 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Dela fänkål och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt. Tärna bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda köttet med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 4 min, lägg över på ett fat. Spara grytan.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite smör i den använda stekgrytan. Fräs fänkål och lök på medelvärme ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 3 min.
Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera gräddig salviakyckling med nykokt pappardelle och ruccola.
Smaklig måltid!