Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Gräddig champinjongryta med vegobullar och kokt potatis
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olja
Vegobullar
½ förp
Imat
2 ½ dl
Torkad rosmarin
2 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Morot
1 st
Rårörda lingon
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 650 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovhacka bananschalottenlök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, champinjoner och vegobullar ca 3 min.
Rör ner imat, torkad rosmarin, kinesisk soja och balsamvinäger i grytan. Sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finriv morot och lägg i en skål. Servera gräddig champinjongryta med nykokt potatis, en klick rårörda lingon och riven morot.
Smaklig måltid!