Gräddig champinjongryta med vegobullar och kokt potatis
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Gräddig champinjongryta med vegobullar och kokt potatis

Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olja
Vegobullar
½ förp
(Sojabönor)
Imat
2 ½ dl
(Havre)
Torkad rosmarin
2 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Morot
1 st
Rårörda lingon
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
650 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovhacka bananschalottenlök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, champinjoner och vegobullar ca 3 min. 
Rör ner imat, torkad rosmarin, kinesisk soja och balsamvinäger i grytan. Sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finriv morot och lägg i en skål. Servera gräddig champinjongryta med nykokt potatis, en klick rårörda lingon och riven morot.
Smaklig måltid!