Gnocchipanna med svampsås och soltorkade tomater
Löpefri

Gnocchipanna med svampsås och soltorkade tomater

3.67 (101)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Champinjoner
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Gräddmjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
664 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
99 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!

Koka upp lättsaltat vatten till potatisgnocchin i steg 5. 
Skiva champinjoner, bananschalottenlök och vitlök. Häll av och strimla soltorkade tomater. 
Hetta upp lite olivolja (eller se tips!) i en stekpanna och fräs svampen ca 2 min. Tillsätt lök, vitlök och soltorkade tomater, fräs ytterligare ca 2 min. 
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner gräddmjölk och vatten, lite i taget. Låt puttra på svag värme tills servering. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda kokt potatisgnocchi med svampsås. Servera toppad med smulad chèvre och ruccola.
Smaklig måltid!