Gnocchi med fänkål, champinjoner, spenat, hasselnötter och brynt smör
Löpefri
Laktosfri

Gnocchi med fänkål, champinjoner, spenat, hasselnötter och brynt smör

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Hackade hasselnötter
25 g
(Hasselnötter)
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Paprikapulver
½ tsk
Flingsalt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Babyspenat
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
660 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär fänkål i mindre bitar. Halvera champinjoner och klyfta rödlök. Lägg potatisgnocchi i en bunke. Täck med kallt vatten och låt stå ca 10 min.
Lägg fänkål, champinjoner och rödlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
 Rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna, ca 2 min. Dra från värmen och rör ner spiskummin, malen koriander, paprikapulver, flingsalt och chili flakes (efter egen smak). Lägg i en skål och spara stekpannan. 
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och doftar nötigt, är det klart. Dra kastrullen från värmen.
 Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs väl avhälld gnocchi i omgångar ca 5 min, tills den har fått fin färg runt om. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda den stekta potatisgnocchin direkt på ugnsplåten med ugnsrostade grönsaker och hälften av babyspenaten. Servera med brynt smör och toppa med hasselnötter och resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!