Löpefri
Gnocchi alla Sorrentina - gratinerad potatisgnocchi med tomatsås
3.79 (68)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Torkad timjan
½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Potatisgnocchi
500 g
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
Salt
½ tsk
Mozzarella
1 förp
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 103 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Tärna röd paprika och tomat. Dela bananschalottenlök i tunna klyftor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek paprika, lök, tomat och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, torkad timjan, paprikapulver, honung, salt, chili flakes (efter smak) och lite nymald svartpeppar. Häll över i en ugnsform och tillaga högt upp i ugnen under tiden du steker gnocchin. Skölj ur och spara pannan.
Häll av potatisgnocchin. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek gnocchin ca 6 min, tills den är gyllenbrun. Krydda med salt.
Riv mozzarella i mindre bitar. Ta ut ugnsformen med tomatsås och fördela den stekta gnocchin ovanpå. Toppa med mozzarella. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, eller tills osten fått fin färg.
Klyfta tomat. Lägg tomat och mixsallad i en skål. Ringla över lite olivolja och strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera gnocchi alla Sorrentina med sallad.
Smaklig måltid!