Gnocchi alla Sorrentina - gratinerad potatisgnocchi med tomatsås
Löpefri

Gnocchi alla Sorrentina - gratinerad potatisgnocchi med tomatsås

3.79 (68)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Torkad timjan
½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
711 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
103 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Tärna röd paprika och tomat. Dela bananschalottenlök i tunna klyftor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek paprika, lök, tomat och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, torkad timjan, paprikapulver, honung, salt, chili flakes (efter smak) och lite nymald svartpeppar. Häll över i en ugnsform och tillaga högt upp i ugnen under tiden du steker gnocchin. Skölj ur och spara pannan.
Häll av potatisgnocchin. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek gnocchin ca 6 min, tills den är gyllenbrun. Krydda med salt. 
Riv mozzarella i mindre bitar. Ta ut ugnsformen med tomatsås och fördela den stekta gnocchin ovanpå. Toppa med mozzarella. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, eller tills osten fått fin färg.
 Klyfta tomat. Lägg tomat och mixsallad i en skål. Ringla över lite olivolja och strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera gnocchi alla Sorrentina med sallad.
Smaklig måltid!