Ginger burger med krämig kålrabbi och rostad sötpotatis

Ginger burger med krämig kålrabbi och rostad sötpotatis

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • kinesisk soja
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Ingefära
½ bit
Kålrabbi
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Ingefära
½ bit
Blandfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor)
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Sambal oelek
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Gluten)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
696 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta hamburgerbröden i en het och torr stekpanna!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta sötpotatis. Strimla bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära. Skala kålrabbi med en liten vass kniv. Grovriv sedan kålrabbin och lägg i ett durkslag, blanda med lite salt och låt stå.
Lägg sötpotatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och chili flakes (efter egen smak). Rosta i mitten av ugnen, ca 18 min. Vänd på potatisen efter halva tillagningstiden. 
 Krama ur vätska från kålrabbin och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, ca ½ msk riven ingefära, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
 Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, kinesisk soja, vatten, resten av ingefäran, salt, sambal oelek och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg över burgarna på ugnsplåten med sötpotatis och tillaga klart ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara stekpannan. 
Stek den strimlade löken i den använda stekpannan ca 2 min. 
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med krämig kålrabbi, mixsallad, burgare och stekt lök. Servera med ugnsrostad sötpotatis. 
Smaklig måltid!