Ginger beef wok med nudlar och jordnötsdressing
Laktosfri

Ginger beef wok med nudlar och jordnötsdressing

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vitlök
Salladslök
1 förp
Morot
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Malen ingefära
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Äggnudlar
½ förp
(Gluten, Ägg)
Gurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
665 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skölj limen, finriv skalet och strö över woken!

Skölj och finstrimla salladslök. Grovriv morot. Koka upp en kastrull med vatten till nudelkoket i punkt 4, använd gärna vattenkokare.  
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och fräs nötfärs ca 2 min. Krydda med malen ingefära, lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), riven morot och hälften av den strimlade salladslöken. Låt fräsa på svag värme ca 5 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt japansk soja, balsamvinäger, socker och sesamolja. Mixa tills krämen tjocknar, ca 2 min.
Dela gurka i stavar. Klyfta lime.
Blanda ginger beef wok med äggnudlar. Ringla över jordnötsdressing. Toppa med resten av den strimlade salladslöken. Servera med gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!