Laktosfri
Ginger beef wok med nudlar och jordnötsdressing
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vitlök
Salladslök
1 förp
Morot
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Malen ingefära
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Jordnötter
30 g
Japansk sojasås
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Sesamolja
½ msk
Äggnudlar
½ förp
Gurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Skölj limen, finriv skalet och strö över woken!
Skölj och finstrimla salladslök. Grovriv morot. Koka upp en kastrull med vatten till nudelkoket i punkt 4, använd gärna vattenkokare.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och fräs nötfärs ca 2 min. Krydda med malen ingefära, lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), riven morot och hälften av den strimlade salladslöken. Låt fräsa på svag värme ca 5 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt japansk soja, balsamvinäger, socker och sesamolja. Mixa tills krämen tjocknar, ca 2 min.
Dela gurka i stavar. Klyfta lime.
Blanda ginger beef wok med äggnudlar. Ringla över jordnötsdressing. Toppa med resten av den strimlade salladslöken. Servera med gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!