Fransk färsgryta med dijon och soltorkade tomater
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Couscous
125 g
Olivolja
Zucchini
½ st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Dijonsenap
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Mjölk
1 ½ dl
Matyoghurt
1 dl
Soltorkade tomater
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en vattenkokare för att koka upp vattnet till buljongen!
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja (gärna olja från de soltorkade tomaterna). Häll buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Tärna zucchini och morot. Klyfta rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek zucchini, morot, lök och nötfärs ca 3 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Sänk till medelvärme. Tillsätt dijonsenap, tomatpuré och mjölk. Sjud ca 5 min under lock. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Strimla soltorkade tomater och strö över grytan. Servera med couscous.
Smaklig måltid!