Utan gluten
Laktosfri
Fläskkotlett med kinesisk purjolökssås, stjärnanis, polkabeta och rostade sesamfrön
4.17 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- kinesisk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Purjolök
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 msk
Stjärnanis
3 st
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 ½ msk
Socker
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Majsstärkelse
½ tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Polkabeta
1 st
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
1 tsk
Jasminris
150 g
Sesamfrön
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dela och skölj purjolök (ca 200 gram). Skär i sneda tunna skivor. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en vid kastrull. Fräs ingefära, vitlök och stjärnanis ca 1 min. Tillsätt purjolök och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och sambal oelek. Koka upp och sjud ca 5 min. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lika delar vatten.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg. Häll över i en liten skål.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och strimla polkabeta. Blanda med salt, vitvinsvinäger och neutral olja.
Servera stekt fläskkotlett med kinesisk purjolök och jasminris. Toppa med strimlad polkabeta och rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!