Fläskkotlett med enkel bearnaisesås och tomatsallad

Fläskkotlett med enkel bearnaisesås och tomatsallad

4.15 (975)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
Småpotatis
400 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Bakplåtspapper
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 553 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda småpotatis, salt, lite nymald svartpeppar och olivolja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skiva tomat och bananschalottenlök. Blanda med mixsallad, lite olivolja och rödvinsvinäger på ett fat.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 5 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera stekt fläskkotlett med bearnaisesås, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!