Fänkålsstekt kyckling med nektarinsallad och krämig parmesandressing
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Parmesanost
1 bit
Dijonsenap
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matvete
125 g
Fänkål
1 st
Nektarin
1 st
Ruccola
65 g
Olivolja
½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Fänkålsfrö
½ msk
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Smör
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Strimla rödlök tunt. Lägg i en liten skål och tillsätt vitvinsvinäger och socker. Blanda ihop ordentligt. Ställ åt sidan.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt svalna något.
Finriv parmesanost. Blanda dijonsenap, pressad vitlök, riven parmesanost, matyoghurt, vatten, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Skär fänkål så tunt som möjligt, gärna på en mandolin eller med en riktigt vass kniv. Lägg i en skål med iskallt vatten. Klyfta nektarinen och skölj ruccola.
Mortla fänkålsfrö i en mortel. Blanda ihop med salt. Krydda kycklinglårfilé med fänkålssaltet och lite nymald svartpeppar. Stek kycklingen i en stekpanna med lite smör, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av fänkålen och den picklade rödlöken. Blanda ihop det kokta matvetet med ruccola, fänkål, nektarin, picklad rödlök, olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera fänkålsstekt kyckling med nektarinsallad och krämig parmesandressing.
Smaklig måltid!