Löpefri
Färdig falafel med saffransbulgur
tzatzikiNytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
Saffran
½ förp
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Matyoghurt
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olja
1 msk
Falafel
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 549 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och saffran. Koka under lock på svag värme ca 12 min, tills nästan allt vatten kokat bort. Låt ånga av.
Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär resten av gurkan i bitar. Lägg upp gurka och cocktailtomater på ett fat.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafel ca 3 min, runt om.
Hacka bladpersilja och strö över nykokt saffransbulgur. Servera med falafel, grönsaker och tzatziki.
Smaklig måltid!