Färdig falafel med saffransbulgur och tzatziki
Löpefri

Färdig falafel med saffransbulgur

tzatziki
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Saffran
½ förp
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olja
1 msk
Falafel
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
549 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och  saffran. Koka under lock på svag värme ca 12 min, tills nästan allt vatten kokat bort. Låt ånga av.
Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär resten av gurkan i bitar. Lägg upp gurka och cocktailtomater på ett fat.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafel ca 3 min, runt om.
Hacka bladpersilja och strö över nykokt saffransbulgur. Servera med falafel, grönsaker och tzatziki.
Smaklig måltid!