Löpefri
Falafel i bröd med grönsaksplock och tacosås
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
Falafelmix
100 g
Vatten
1 dl
Olivolja
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
Minitortilla
1 förp
Tacosås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 101 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Fräs gärna löken i lite olivolja och smaka av med lite rödvinsvinäger och socker!
Lägg falafelmix i en bunke. Koka upp vatten och rör ner i bunken. Låt smeten stå till punkt 4.
Skiva bananschalottenlök tunt, se tips! Tärna gurka och skär röd paprika i ringar. Lägg allt i skålar.
Tärna tomat. Lägg upp tomat, mixsallad och matyoghurt i skålar.
Rör om och forma falafelsmeten till ca 8-10 st bollar (använd gärna ett oljat matskedsmått). Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek falafelbollarna runt om ca 5 min, tills de har fått fin färg. Torka ur och spara pannan.
Värm tortillabröden i den torra stekpannan. Låt var och en fylla tortillabröden med nystekt falafel, tacosås, grönsaker och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!