Falafel i bröd med grönsaksplock och tacosås
Löpefri

Falafel i bröd med grönsaksplock och tacosås

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
Falafelmix
100 g
Vatten
1 dl
Olivolja
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Minitortilla
1 förp
(Vete)
Tacosås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
101 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Fräs gärna löken i lite olivolja och smaka av med lite rödvinsvinäger och socker!

 Lägg falafelmix i en bunke. Koka upp vatten och rör ner i bunken. Låt smeten stå till punkt 4.
Skiva bananschalottenlök tunt, se tips! Tärna gurka och skär röd paprika i ringar. Lägg allt i skålar.
Tärna tomat. Lägg upp tomat, mixsallad och matyoghurt i skålar. 
 Rör om och forma falafelsmeten till ca 8-10 st bollar (använd gärna ett oljat matskedsmått). Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek falafelbollarna runt om ca 5 min, tills de har fått fin färg. Torka ur och spara pannan.
Värm tortillabröden i den torra stekpannan. Låt var och en fylla tortillabröden med nystekt falafel, tacosås, grönsaker och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!