Enchiladas de frijoles med mexikansk coleslaw
Löpefri

Enchiladas de frijoles med mexikansk coleslaw

4 (75)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Rödkål
150 g
Morot
1 st
Röd chili
½ st
Koriander
10 g
Lime
1 st
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
741 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva röd chili och vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt krossade tomater, Linas tre kryddor och salt. Mixa slätt.
Häll av och skölj svarta bönor. Häll av majs. Lägg allt i en bunke och blanda med hälften av salsan, hälften av den rivna mozzarellan, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Fördela bönröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en ugnsform (ca 15x20 cm) med skarven nedåt. Häll resten av salsan på rullarna och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills enchiladan fått fin färg.
Finstrimla rödkål, gärna med mandolin. Strimla eller grovriv morot. Skiva röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Toppa enchiladas med koriander. Servera med mexikansk coleslaw och matyoghurt!
Smaklig måltid!