Dragongrillad kyckling med kaprismajonnäs, tomatsallad och rostad potatis
Utan gluten
Laktosfri

Dragongrillad kyckling med kaprismajonnäs, tomatsallad och rostad potatis

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Kapris
½ burk
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Kapris
½ burk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
555 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
40 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
 Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Blanda pressad vitlök, torkad dragon, vitvinsvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner minutfilé och låt marinera minst 10 min.
Häll av all kapris. Grovhacka hälften av kaprisen och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomaterna i mindre bitar. Finhacka rödlök och grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med resten av kaprisen, salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger.
 Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med rostad potatis, kaprismajonnäs och tomatsallad.
Smaklig måltid!