Utan gluten
Laktosfri
Dragongrillad kyckling med kaprismajonnäs, tomatsallad och rostad potatis
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Kapris
½ burk
Majonnäs
½ dl
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Kapris
½ burk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Blanda pressad vitlök, torkad dragon, vitvinsvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner minutfilé och låt marinera minst 10 min.
Häll av all kapris. Grovhacka hälften av kaprisen och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomaterna i mindre bitar. Finhacka rödlök och grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med resten av kaprisen, salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med rostad potatis, kaprismajonnäs och tomatsallad.
Smaklig måltid!