Dijonpanerad fläskkotlett med kapris- och vitlöksbräserad spetskål
Laktosfri
Utan gluten

Dijonpanerad fläskkotlett med kapris- och vitlöksbräserad spetskål

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • vatten
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Kapris
1 burk
Spetskål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Smör
½ msk
(Mjölk)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Fläskkotlett
300 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Ströbröd
½ dl
Olivolja
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
712 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Blanda ut majsstärkelse med lite kallt vatten (ca 2 tsk) i ett glas. Vispa ner redningen i kastrullen.
Häll av kapris. Skär spetskål i bitar, ca 3x3 cm. Skiva bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs kaprisen ca 2 min. Blanda ner lök, spetskål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 4 min.
Häll den varma buljongen över kålen och rör ner smör och hälften av den rivna parmesanen.
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor och lägg i en bunke. Blanda ner torkad rosmarin, dijonsenap, salt och ströbröd. Blanda väl.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek köttet ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 6 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strö resten av den rivna parmesanen över kapris- och vitlöksbräserad spetskål. Servera med dijonpanerad fläskkotlett och jasminris.
Smaklig måltid!