Cornflakespanerad torsk med gurka och curryremoulad
Laktosfri

Cornflakespanerad torsk med gurka och curryremoulad

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • vetemjöl
Potatis
450 g
Gurka
¼ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Curry
½ tsk
Salt
½ krm
Gurka
¾ st
Morötter
300 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Majspanering
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, curry och salt.
 Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål. Skala och skär morot i stavar. Låt morötterna koka med potatisen de sista 2 minuterna av koktiden eller lägg dem på ett fat och servera dem råa.
Skär torsk i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panering på separata tallrikar. Vänd torskfilèerna i först vetemjöl, sedan ägg och sist panering.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga, ca 2 min per sida.
Servera panerad torsk med kokt potatis, curryremoulad och grönsaker.
Smaklig måltid!