Citronlinguine med rostad blomkål, spenat och formaggio
Laktosfri
Vegetariskt

Citronlinguine med rostad blomkål, spenat och formaggio

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Grönsaksbuljong
½ påse
Formaggio
100 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
645 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Skär blomkål i små buketter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 min, tills blomkålen fått fin färg.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv formaggio. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 ½ dl av kokvattnet till steg 6 och 7).
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, fräs gul lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt citronsaft, citronskal och smulad grönsaksbuljong, sjud ca 1 min under omrörning. 
Blanda ner formaggio (spara lite till servering) och 1 dl pastavatten under omrörning tills osten smälter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt linguine med citronsås, babyspenat och resten av det sparade pastavattnet (till önskad konsistens) direkt i kastrullen.  
Tärna tomat. Servera pastan toppad med rostad blomkål, cocktailtomater och riven formaggio.
Smaklig måltid!