Laktosfri
Vegetariskt
Citronlinguine med rostad blomkål, spenat och formaggio
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Grönsaksbuljong
½ påse
Formaggio
100 g
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 645 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Skär blomkål i små buketter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 min, tills blomkålen fått fin färg.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv formaggio. Finhacka bananschalottenlök och vitlök.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 ½ dl av kokvattnet till steg 6 och 7).
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, fräs gul lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt citronsaft, citronskal och smulad grönsaksbuljong, sjud ca 1 min under omrörning.
Blanda ner formaggio (spara lite till servering) och 1 dl pastavatten under omrörning tills osten smälter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt linguine med citronsås, babyspenat och resten av det sparade pastavattnet (till önskad konsistens) direkt i kastrullen.
Tärna tomat. Servera pastan toppad med rostad blomkål, cocktailtomater och riven formaggio.
Smaklig måltid!