Färsjärpar med potatismos
kålsallad och lingon4.14 (205)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
Strimlad vitkål
250 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
4 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
Vatten
¾ dl
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 730 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Lägg strimlad vitkål i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Använd gärna händerna och krama kålen mjuk.
Finhacka schalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt blandfärsen och blanda väl.
Forma färsen till ca 6 järpar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek järparna ca 6 min runt om. Häll på vatten och låt järparna sjuda i skyn ca 2 min, till de är helt genomstekta.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt den varma mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera nystekta järpar med krämigt potatismos, vitkålssallad och rårörda lingon. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!