Chorizopizza med paprika och mozzarella

Chorizopizza med paprika och mozzarella

3.37 (97)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Pizzabottnar
1 förp
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen och två ugnsplåtar till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Strimla röd paprika. Klyfta rödlök tunt.
Lägg ut pizzabottnarna på bakplåtspapper på köksbänken. Fördela pizzasås, paprika, rödlök och riven mozzarella över pizzorna och för över till de varma plåtarna. Grädda ca 12 min, eller tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg ner chorizofärs i pannan och finfördela. Stek ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Fördela stekt chorizofärs över de nygräddade pizzorna. Krydda med torkad oregano, lite salt och rikligt med nymald svartpeppar. Servera direkt.
Smaklig måltid!