Chipotle bean tostadas med coleslaw, avokado och fetaost
3.76 (67)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rödkål
250 g
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Chipotlekrydda
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Olja
Tortillabröd
½ förp
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla rödkål tunt, gärna på en mandolin. Finhacka all koriander (spara hälften till servering). Lägg allt i en salladsskål. Blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger och salt.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna, stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt svarta bönor (med spad), chipotlekrydda, rödvinsvinäger och lite salt. Låt sjuda ca 5 min. Mosa sedan till en grov bönröra med en gaffel eller potatisstöt.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med neutral olja. Fritera tortillabröd tills de är krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Skiva avokado tunt.
Toppa tostadas med chipotle smashed beans, colesslaw, skivad avokado, smulad fetaost och resten av den hackade koriandern.
Smaklig måltid!