Laktosfri
Utan gluten
Chinese pork med salladskål och jordnötter
3.71 (248)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Socker
1 msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Japansk sojasås
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Jordnötter
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop socker, balsamvinäger, japansk soja, majsstärkelse, malen ingefära sambal oelek och vatten i en liten skål.
Strimla salladskål och rödlök. Hacka vitlök. Skiva fläskkotlett och skär sedan skivorna i strimlor. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Tillsätt fläsket, löken och vitlöken. Stek ca 3 min. Tillsätt ingefärssåsen och koka ca 1 min. Blanda ner salladskålen och koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka eller krossa jordnötterna lätt i en mortel. Toppa chinese pork med jordnötter och servera med jasminris.
Smaklig måltid!