Chinese pork med salladskål och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten

Chinese pork med salladskål och jordnötter

3.71 (248)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Socker
1 msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Jordnötter
50 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop socker, balsamvinäger, japansk soja, majsstärkelse, malen ingefära  sambal oelek och vatten i en liten skål. 
Strimla salladskål och rödlök. Hacka vitlök. Skiva fläskkotlett och skär sedan skivorna i strimlor. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Tillsätt fläsket, löken och vitlöken. Stek ca 3 min. Tillsätt ingefärssåsen och koka ca 1 min. Blanda ner salladskålen och koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka eller krossa jordnötterna lätt i en mortel. Toppa chinese pork med jordnötter och servera med jasminris.
Smaklig måltid!