Chiligryta med syrad rödlök- och päronsallad
Utan gluten

Chiligryta

med syrad rödlök- och päronsallad
4.04 (153)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
1 påse
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Salt
1 krm
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Bladpersilja
20 g
Päron
1 st
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
678 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödlök och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker och rödvinsvinäger. Låt stå till punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, Linas tre kryddor, socker, japansk soja, rödvinsvinäger, vatten, smulad köttbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 15 min. Späd eventuellt med lite mer vatten om den blir för torr.
Grovhacka bladpersilja. Tärna päron. Blanda ner persilja, päron, olivolja och nymald svartpeppar i skålen med rödlök.
Servera chiligryta med syrad lök- och päronsallad, basmatiris och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!