Chili con carne med varm surdegsbaguette
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
½ msk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Köttbuljong
1 påse
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja
½ msk
Salt
Surdegsbaguette
½ st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 634 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Önskar du mer hetta? Smaka av med lite sambal oelek!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Häll av och skölj blandade bönor. Tärna gul lök och tomat.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, spiskummin och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min.
Sänk till medelvärme. Rör ner tomat, bönor, krossade tomater, vatten, smulad köttbuljong, honung, rödvinsvinäger, tomatpuré och kinesisk soja. Sjud ca 8 min under lock, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt - se tips!
Servera chili con carne med nygräddad surdegsbaguette och en klick matyoghurt!
Smaklig måltid!