Chili con carne med varm surdegsbaguette

Chili con carne med varm surdegsbaguette

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
½ msk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Köttbuljong
1 påse
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
634 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Önskar du mer hetta? Smaka av med lite sambal oelek!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Häll av och skölj blandade bönor. Tärna gul lök och tomat.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, spiskummin och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. 
Sänk till medelvärme. Rör ner tomat, bönor, krossade tomater, vatten, smulad köttbuljong, honung, rödvinsvinäger, tomatpuré och kinesisk soja. Sjud ca 8 min under lock, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt - se tips!
Servera chili con carne med nygräddad surdegsbaguette och en klick matyoghurt!
Smaklig måltid!