Chicken tikka balti med lime, cashewnötter och mynta
Utan gluten

Chicken tikka balti med lime, cashewnötter och mynta

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Minutfilé
300 g
Olja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Lime
1 st
Mynta
10 g
Cashewnötter
25 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
722 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva bananschalottenlök och röd paprika. Skala och slanta morot. Skär minutfilé i grova bitar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och fräs kyckling, lök, paprika, morot, pressad vitlök, garam masala-krydda och salt ca 3 min, tills det fått färg.
Tillsätt tomatpuré, honung, smulad kycklingbuljong och mjölk. Sjud under lock ca 5 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Finhacka mynta.
Toppa grytan med mynta och cashewnötter. Servera med basmatiris och limeklyfta. 
Smaklig måltid!