Laktosfri
Chicken kerala med gurka, rostad mandel och bulgur
Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
½ dl
Flytande honung
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
Mandelspån
10 g
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill, rosta gärna mandelspån i en torr stekpanna tills den fått fin färg.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3 bitar per filé.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner malen ingefära, curry, paprikapulver, kokosmjölk, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär gurka i tärningar. Lägg upp i en skål.
Servera Chicken Kerala med bulgur och gurka. Toppa med mandelspån.
Smaklig måltid!