Chicken kerala med gurka, rostad mandel och bulgur
Laktosfri

Chicken kerala med gurka, rostad mandel och bulgur

Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
½ dl
Flytande honung
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Mandelspån
10 g
(Mandel)
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
668 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, rosta gärna mandelspån i en torr stekpanna tills den fått fin färg.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3 bitar per filé.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner malen ingefära, curry, paprikapulver, kokosmjölk, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär gurka i tärningar. Lägg upp i en skål.
Servera Chicken Kerala med bulgur och gurka. Toppa med mandelspån.
Smaklig måltid!