Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära
Laktosfri
Utan gluten

Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar

med färsk ingefära
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
566 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
 Skala och slanta morot, eller skär i tunna strimlor om du har tid. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och nötfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morot. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera vietnamesiska nötfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!