Laktosfri
Utan gluten
Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar
med färsk ingefäraNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Japansk sojasås
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
Skala och slanta morot, eller skär i tunna strimlor om du har tid. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och nötfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morot. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera vietnamesiska nötfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!