Broccolipasta med ostsås och citron

Broccolipasta med ostsås och citron

Nytt recept
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • vitlök
Casarecce
180 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Citron
1 st
Olivolja
½ msk
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Mild ostsås
¾ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
654 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 3.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka gul lök. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Låt all broccoli koka med pastan hela tillagningstiden.
Hetta upp olivolja och smör i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 4 min. Rör ner mild ostsås och rivet citronskal. Sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Blanda ostsåsen med pasta och broccoli. Toppa med babyspenat!
Smaklig måltid!