Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung

Tzatziki

Gurka
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vegetariska färsbiffar

Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja

Sallad

Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  3. Vegetariska färsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta. 
  5. Sallad: Halvera cocktailtomater. Lägg mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, flytande honung, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera vegetariska färsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.