20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- sambal oelek
- olivolja
- vitvinsvinäger
- flytande honung
Tzatziki
Gurka
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetariska färsbiffar
Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Sallad
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 545 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Vegetariska färsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta.
- Sallad: Halvera cocktailtomater. Lägg mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, flytande honung, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera vegetariska färsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.