Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Rostad blomkålscurry med koriander
3.88 (123)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- olja
- salt
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Tomat
1 st
Kidneybönor
1 förp
Olja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär blomkål i buketter och lägg på en smord ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg.
Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomat, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kidneybönor. Sjud under lock ca 12 min.
Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!