Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- neutral olja
- grönsaksbuljong
Rostad blomkål
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Curry
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Tomat
1 st
Kidneybönor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Till servering
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 631 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad blomkål: Skär blomkål i buketter och lägg på en smord ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg.
- Curry: Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kidneybönor.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomat, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kidneybönor. Sjud under lock ca 12 min.
- Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.