Rostad blomkålscurry med koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Rostad blomkålscurry med koriander

3.88 (123)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Grönsaksbuljong
    • olivolja
    • olja
    • salt
    Blomkål
    1 st
    Olivolja
    Salt
    ½ tsk
    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Tomat
    1 st
    Kidneybönor
    1 förp
    Olja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    1 tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Kokosmjölk
    1 förp
    Grönsaksbuljong
    ½ tärning
    Basmatiris
    125 g
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    627 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    75 g
    Protein:
    24 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
    Skär blomkål i buketter och lägg på en smord ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg. 
     Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kidneybönor.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomat, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kidneybönor. Sjud under lock ca 12 min.
    Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
    Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris. 
    Smaklig måltid!