Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Potatissoppa med grönkålschips
bönspread och surdegspavéNytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Purjolök
½ st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Imat
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt
Surdegspavé
2 st
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna frömixen hastigit i en torr och het stekpanna innan servering!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisningen på förpackningen, till servering.
Skala och skär bakpotatis i mindre bitar. Strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krama in olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min, tills de precis blivit krispiga. Passa noga så att de inte bränns!
Häll av och skölj små vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, torkad timjan och lite salt. Mixa till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten för en slätare konsistens.
Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner imat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa potatissoppan med grönkålschips och frömix. Servera med surdegspavé och bönspread.
Smaklig måltid!