Bräckt kalkonkorv med rotfruktsstomp och äppelsallad
Utan gluten

Bräckt kalkonkorv med rotfruktsstomp och äppelsallad

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Rött äpple
1 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Mospotatis
450 g
Morot
1 st
Palsternacka
1 st
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Kalkonkorv
2 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
617 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Att bräcka betyder att steka utan fett!

Skala mospotatis, morot och palsternacka. Skär morot och palsternacka i tärningar. Koka allt i lättsaltat vatten ca 22 min, tills rotsakerna är mjuka.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med dijonsenap (eller välj din favorit), honung och lite salt.
Tärna äpple smått och lägg i en skål. Blanda med mixsallad, vitvinsvinäger, honung och lite salt.
Skiva kalkonkorv. Hetta upp en stekpanna och stek korven ca 6 min.
Värm mjölk och lite smör i en kastrull. Häll av rotfrukterna och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Rör ner mjölkblandningen och torkad timjan. Vispa stompet till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt kalkonkorv med rotfruktsstomp, äppelsallad och senapssås.
Smaklig måltid!