Borsjtj med kruspersilja och vegetariska piroger
3.26 (68)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Rödbeta
2 st
Gul lök
1 st
Vitkål
125 g
Olivolja
Lagerblad
1 st
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
5 dl
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
½ dl
Torkad oregano
½ msk
Cayennepeppar
½ krm
Salt
½ tsk
Pizzadeg
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Kruspersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala rödbetor och gul lök. Strimla rödbetor, lök och vitkål. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs grönsakerna ca 2 min.
Tillsätt lagerblad, smulad grönsaksbuljong och vatten. Låt koka ca 30 min under lock.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs och pressad vitlök ca 3 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, torkad oregano, cayennepeppar och salt. Låt puttra ca 2 min.
Rulla ut pizzadegen på arbetsbänken (degen som blir över går bra att frysa in). Dela i två lika stora rektanglar. Fördela färs mitt på varje del. Vik in kanterna mot mitten och forma till avlånga piroger. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills degen är genomgräddad.
Smaka av soppan med rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka kruspersilja. Toppa borsjtj med persilja och en klick matyoghurt. Servera med piroger.
Smaklig måltid!