Bönburgare med stekt lök- och majsmajonnäs och rostad sötpotatissallad
Löpefri

Bönburgare med stekt lök- och majsmajonnäs och rostad sötpotatissallad

Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • kinesisk soja
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Kidneybönor
1 förp
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Ströbröd
¾ dl
Olivolja
Gul lök
½ st
Majs
1 förp
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Majonnäs
1 ½ msk
(Ägg)
Sötpotatis
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
½ st
Vitvinsvinäger
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
1 krm
Hamburgerbröd
2 st
(Gluten)
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
694 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Tvätta sötpotatis och dela på längden. Skiva halvorna i centimetertjocka skivor. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i ugnen ca 20 min.
 Häll av och skölj kidneybönor. Finhacka gul lök och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt ägg, salt, nymald svartpeppar, spiskummin, majsstärkelse och kinesisk soja. Mixa ihop med stavmixer. Blanda ner ströbröd.
 Finhacka gul lök. Häll av majs. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek lök och majs ca 3 min, tills de fått färg. Tillsätt pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och spiskummin. Stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en skål och blanda ner majonnäs.
 Forma bönröran till 2 platta burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de är genomvarma och har en krispig yta.
 Bryt några blad romansallad till burgarna. Skär resten i grova bitar och lägg på ett fat. Blanda salladen med den rostade sötpotatisen, lite olivolja och vitvinsvinäger. Smula fetaost. Toppa sötpotatissalladen med fetaost och chili flakes.
Rosta hamburgerbröden i en torr het stekpanna. Fyll bröden med bönburgare, romansallad och stekt lök- och majsmajonnäs. Servera med rostad sötpotatissallad.
Smaklig måltid!