Löpefri
Bönburgare med stekt lök- och majsmajonnäs och rostad sötpotatissallad
Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- kinesisk soja
- olivolja
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Kidneybönor
1 förp
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Kinesisk soja
2 tsk
Ströbröd
¾ dl
Olivolja
Gul lök
½ st
Majs
1 förp
Smör
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Majonnäs
1 ½ msk
Sötpotatis
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
½ st
Vitvinsvinäger
Fetaost
50 g
Chili flakes
1 krm
Hamburgerbröd
2 st
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta sötpotatis och dela på längden. Skiva halvorna i centimetertjocka skivor. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i ugnen ca 20 min.
Häll av och skölj kidneybönor. Finhacka gul lök och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt ägg, salt, nymald svartpeppar, spiskummin, majsstärkelse och kinesisk soja. Mixa ihop med stavmixer. Blanda ner ströbröd.
Finhacka gul lök. Häll av majs. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek lök och majs ca 3 min, tills de fått färg. Tillsätt pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och spiskummin. Stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en skål och blanda ner majonnäs.
Forma bönröran till 2 platta burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de är genomvarma och har en krispig yta.
Bryt några blad romansallad till burgarna. Skär resten i grova bitar och lägg på ett fat. Blanda salladen med den rostade sötpotatisen, lite olivolja och vitvinsvinäger. Smula fetaost. Toppa sötpotatissalladen med fetaost och chili flakes.
Rosta hamburgerbröden i en torr het stekpanna. Fyll bröden med bönburgare, romansallad och stekt lök- och majsmajonnäs. Servera med rostad sötpotatissallad.
Smaklig måltid!