Vegetariskt
Black bean tacos med avokado, fetaost och rödkål
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äppelcidervinäger
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Rödkål
125 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Svarta bönor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Äppelcidervinäger
1 msk
Avokado
1 st
Fetaost
50 g
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 618 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och tillsätt pressad limesaft och salt. Blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 3 min.
Tillsätt bönor, pressad vitlök, Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten och äppelcidervinäger. Sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in.
Skiva avokado. Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka koriander. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor.
Servera varma tortillabröd fyllda med rödkål, refried beans, fetaost, avokado och koriander.
Smaklig måltid!