Black bean tacos med avokado, fetaost och rödkål
Vegetariskt

Black bean tacos med avokado, fetaost och rödkål

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äppelcidervinäger
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Rödkål
125 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Svarta bönor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Äppelcidervinäger
1 msk
Avokado
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
618 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och tillsätt pressad limesaft och salt. Blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar. 
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 3 min.
Tillsätt bönor, pressad vitlök, Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten och äppelcidervinäger. Sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in.
Skiva avokado. Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka koriander. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor.
Servera varma tortillabröd fyllda med rödkål, refried beans, fetaost, avokado och koriander.
Smaklig måltid!