Vegetarisk linsbolognese med pasta och parmigiano reggiano
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Vegetarisk linsbolognese med pasta och parmigiano reggiano

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Linsbolognese

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Belugalinser
125 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartpeppar

Grönsallad

Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 727 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 115 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Linsbolognese: Grovriv morot. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek morötter och lök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök och stek ytterligare ca 2 min.
  2. Tillsätt belugalinser, krossade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, balsamvinäger, chili flakes (efter egen smak), salt och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 30 min, rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grönsallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Finriv parmesanost. Blanda nykokt linguine med linsbolognese. Servera med riven parmesan och grönsallad.