BBQ pork med coleslaw och rostad potatis
3.75 (248)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- tomatpuré
- flytande honung
- olivolja
- salt
- grillspett
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- mild senap
Fläskkarré
300 g
Spiskummin
½ msk
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Grillspett
2 st
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Spetskål
1 st
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Mild senap
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 600 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du bråttom? Stek klart det marinerade köttet i stekpannan, utan att trä upp det på grillspett.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
Skär fläskkarré i ca 2x2 cm strora bitar och lägg i en skål. Blanda noggrant med spiskummin, ketchup, tomatpuré, kinesisk soja, honung, 1 tsk olivolja och salt.
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Trä upp det marinerade köttet på grillspett - se tips! Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Stek spetten runt om ca 2 min. Tillaga klart i ugnen ovanpå potatisen ca 8 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strimla spetskål och grovriv morot. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, honung, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera marinerade fläskspett med rostad potatis och coleslaw. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!