Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ketchup
- tomatpuré
- flytande honung
- olivolja
- salt
- grillspett
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- mild senap
Marinerade fläskspett
Fläskkarré
300 g
Spiskummin
½ msk
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Grillspett
2 st
Rostad potatis
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Coleslaw
Spetskål
1 st
Morot
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 600 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du bråttom? Stek klart det marinerade köttet i stekpannan, utan att trä upp det på grillspett.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
- Marinerade fläskspett: Skär fläskkarré i ca 2x2 cm strora bitar och lägg i en skål. Blanda noggrant med spiskummin, ketchup, tomatpuré, kinesisk soja, honung, 1 tsk olivolja och salt.
- Rostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Marinerade fläskspett: Trä upp det marinerade köttet på grillspett - se tips! Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Stek spetten runt om ca 2 min. Tillaga klart i ugnen ovanpå potatisen ca 8 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Coleslaw: Strimla spetskål och grovriv morot. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, honung, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera marinerade fläskspett med rostad potatis och coleslaw. Toppa med lite chili flakes!