Bakad piadina med fetaostcrème, grönkål, sardeller och färsk oregano
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Fisk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Grönt äpple
1 st
Selleristicks
100 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Oregano
10 g
Cannellinibönor
1 förp
Grönkål
100 g
Fetaost
100 g
Vatten
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Piadina
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Gul lök
1 st
Sardeller
½ burk
Olivolja
Socker
1 tsk
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 699 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Strimla gul lök. Häll av och skölj cannellinibönor. Ansa och repa grönkål i mindre bitar, släng de grova stammarna. Skiva fänkål och äpple tunt, gärna på mandolin. Skiva selleristicks på längden i sneda skivor. Häll av och grovhacka sardeller.
Blanda vitvinsvinäger, flytande honung och salt i en salladsskål. Grovhacka oregano. Tillsätt fänkål, äpple, selleri och oregano till salladsskålen. Blanda väl.
Lägg cannellinibönor, hälften av fetaosten, vatten och pressad vitlök i en mixerbunke. Mixa till en röra. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Fördela röran jämnt på piadinabröden. Strö över grönkål. Smula över resten av fetaosten. Lägg piadina på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen ca 10 min, tills grönkålen fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 5 min. Tillsätt socker och sardeller, fräs ytterligare ca 3 min.
Plocka bladen från oregano. Toppa varje piadina med den karamelliserade löken och oreganon. Servera med fänkålssallad.
Smaklig måltid!